duminică, 24 februarie 2013

EXPERIENTA IN APROPIEREA MORTII         ASTAZI DORESC SA VA IMPARTASESC O EXPERIENTA DIN APROPIEREA MORTII. PENTRU ACEASTA AM SA FAC CATEVA PRECIZARI.

   ACTUALMENTE AM O SORA MAI MARE CARE ARE DOI COPII, O SORA MIJLOCIE CARE ACUM NU MAI FIINTEAZA PRINTRE NOI IN PLANUL ACESTA FIZIC SI O A TREIA SORA MAI MICA.

IN AUGUST 1994, SORA MIJLOCIE A PARASIT ACEASTA VIATA. LA ACEL MOMENT SORA MEA CEA MARE AVEA UN FIU DE UN AN SI JUMATATE. CAND SORA CEA MARE VENEA LA CASA PARINTEASCA CU NEPOTUL SI CUMNATUL MEU, CELELALTE DOUA SURORI ALE MELE LUAU NEPOTELUL SI-L PLIMBAU CU CARICIORUL PE ULITELE SATULUI. IN FELUL ACESTA SE ATASASERA FOARTE MULT DE NEPOTEL SI EL DE ELE.
   DUPA ACCIDENTUL ACVATIC DIN AUGUST 1994 IN CARE SORA MIJLOCIE SI-A PIERDUT VIATA, CEA CARE RAMASESE SA-L PLIMBE PE NEPOTELUL MEU ERA SORA CEA MICA.

   IN OCTOMBRIE 1994 AVEA SA MAI AIBA LOC UN ACCIDENT AUTO IN CARE AVEA SA PARASEASCA PLANUL ACESTA TERESTRU NEPOTELUL MEU CARE AVEA PE ATUNCI UN AN SI ZECE LUNI. CU PUTIN TIMP INAINTE DE ACEST ACCIDENT AU FOST DOUA COMPORTAMENTE STRANII CARE ABIA MAI TARZIU ANALIZANDU-LE AM INTELES CE PREFIGURAU ELE.

   CU DOUA ZILE INAINTEA ACCIDENTULUI SORA MEA FACUSE GOGOSI SI PUNAND CATEVA INTR-O SACOSICA SI LUANDU-SI FIUL IN BRATE S-A DUS SA-I DUCA CUMNATEI EI ACEST DAR DEOARECE LE DESPARTEAU CATEVA CASE.
CUMNATA SURORII MELE O AVEA PE MAMA SOACRA LA EA ACASA ZACAND PE PATUL DE SUFERINTA GRAIUL FIINDU-I LUAT. LA VEDEREA SURORII MELE CU FIUL IN BRATE, FIGURA MURIBUNDEI S-A UMPLUT DE SPAIMA INCAT SORA MEA A LASAT IN GRABA PUNGUTA CU GOGOSI SI A PLECAT ACASA SPERIATA.
   AJUNSA ACASA L-A INTREBAT PE NEPOTELUL MEU: ''CUI MAI DAM GOGOSI? LALA! A FOST RASPUNSUL LUI(LALA FIIND ECHIVALENTUL NUMELUI MIRELA PENTRU EL--SORA MIJLOCIE CARE PLECASE CU TREI LUNI INAINTEA LUI).
   IN ZIUA ACCIDENTULUI SORA CE-A MICA I-L PLIMBA CU CARICIORUL PE ULITA. LA UN MOMENT DAT NEPOTELUL ARATA CU DEGETUL SPRE GRADINA UNUI VECIN SI ZICE: ''LALA!'' SORA MEA CEA MICA I-L LINISTESTE SPUNANDU-I CA NU E NIMENI ACOLO. NU E ''LALA''.

   COPIII, SPRE DEOSEBIRE DE NOI, POT VDEA DINCOLO DE FIZIC PANA LA O ANUMITA VARSTA. DE ACEEA VETI AUZI FOARTE MULTI COPII CARE VORBESC CU ASA ZISI--DE CATRE NOI--PRIETENI IMAGINARI. NU SUNT DELOC IMAGINARI; SUNT DESTUL DE VII SI DE REALI DOAR CA NOI AM PIERDUT CAPACITATEA DE AI MAI VEDEA SI/SAU SIMTI. TOT ASTFEL SE INTAMPLA SI MURIBUNZILOR. SE SPUNE CA MURIBUNZILOR ''LI SE I-A GRAIUL'' PENTRU A NU PUTEA SPUNE CEEA CE VAD DINCOLO. INTR-UN ARTICOL VIITOR O SA VA IMPARTASESC O ASTFEL DE INTAMPLARE IN CARE PROTAGONIST AM FOST EU INSUMI.

   INTORCANDU-MA LA CUMNATA SURORII MELE, EA A FOST CUPRINSA DE SPAIMA VAZAND PRIN CE AVEA SA TREACA SORA MEA CU FIUL EI.
   SORA MEA CE-A MIJLOCIE I SE ARATA NEPOTULUI PRIMINDU-L INTR-UN MEDIU FAMILIAL DINCOLO, IAR MURIBUNDA TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA.

    VA LAS PE VOI TOTI SA ANALIZATI SI SA TRAGETI CONCLUZIILE CUVENITE.

     PANA LA URMATOAREA RELATARE, VA IMBRATISEZ CU MULTA AFECTIUNE SI MULTA

PACE, LUMINA SI IUBIRE!

Acelasi, Sergiu-Silvan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu