duminică, 20 noiembrie 2016

Fiti sinceri!!!





                   Ieri, sambata, 19 noembrie 2016, la stirile de la antena 3, am vazut un preot de la o manastire care intr'o conferinta sustinea ca femeia si'a depasit cu mult atributiile. Dupa mintea individului, femeia nu trebuie sa se imbrace in pantaloni, sa conduca masini, sa fie sefa unei companii sau sa aibe propria afacere, sa nu candideze la functia de primar intr'o primarie sau sa fie presedinte intr'un stat. Intr'un cuvant, individul s'a trezit dintr'o data in mileniul 3 si nu poate sa conceapa cu mintea lui de Ev Mediu Intunecat ca lumea a evoluat si ca chiar Hristos(pe care crede ca'L apara dar nu stiu de cine si de ce) il condamna pentru ingustimea mintii lui.
   Crestinul adevarat este acela care intelege epoca in care traeste si se comporta ca atare. Cred mai degraba ca individul are probleme in asi schimba conceptiile invechite si atunci incearca sa le schimbe pe ale celor din jur. Mai cunosc astfel de indivizi; un exeplu ar fi unul care de curand este preot undeva pe langa Falciu, judetul Vaslui. Acesta isi invata cretinii, pardon, crestinii: ''... cati copii iti da Dumnezeu, atatia sa faci''.
   Marea mea consternare se datoreaza varstei acestui preot care abia a esit de pe bancile Seminarului din Husi, varsta de la care aveam alte asteptari.
Daca tanara generatie de preoti de aici poate sa spuna ca: ''...in smerenia mea Dumnezeu o sa aibe grija de copii mei'', atunci ma cuprinde o foarte mare teama deoarece aceste cuvinte le'a spus ca sa ma incredinteze pe mine ca el face atatia copii ''cati ai da Dumnezeu''.
   Un asemenea fariseism nu poate fi tolerat si acceptat. Fiti siguri ca nu pune divinitatea degetul intre picioare si s'a oprit procrearea in familia lui; stim cu totii ce se pune dar sa spui oamenilor ca trebuie sa faci ''cati copii iti da Dumnezeu'' cand tu insuti folosesti metode contraceptive, este revoltator pana la cer.
Asta este noua generatie care trebuie sa inteleaga problemele demografice cu care se confrunta omenirea si ca am ajuns sa ne distrugem planeta prin numarul nostru de miliarde in continua crestere? 
Nu ma mira sa aud de la astfel de indivizi(pentru ca nu le pot spune preoti) ca se roaga sau ca in smerenia lor Hristos le va schimba becul ars de la lustra.
   Sunt si eu preot dar ma sperie astfel de mentalitati si cred ca trebuie combatute si ridicularizate prin orice mijloace.
Daca ne gandim ca astfel de personaje sunt platite din taxele si impozitele platite de fiecare dintre noi, indignarea si frustrarea nu pot fi cuantificate.
   Sper ca tanara generatie sa fie mai abila si mai inteligenta decat acesti asa zisi pastori si sa poata sa discearna ADEVARUL de fatarnicie.
   Dragilor! Priviti in interiorul vostru; fiti sinceri cu voi insiva si daca'L ascultati pe Hristos pe care sustineti ca'L slujiti, atunci sigur o sa gasiti puterea de a va schimba si de ai invata pe crestini ca daca voi puteti avea doar 2-3 copii, si ei pot la fel.
                        Doar ajutati'i; doar invatati'i!
                         Aceasta va e MENIREA!!!

Cu afectiune,
Sergiu-Silvan.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu