duminică, 30 iunie 2013

EXPERIENTE MISTICE           INTR-UN ARTICOL ANTERIOR AM VORBIT DESPRE MOMENTELE DELICATE SI STARILE DINTRE DOUA LUMI IN CARE INTRA FIINTA UMANA INAINTE DE PARASIREA ACESTUI PLAN TERESTRU. ASTAZI O SA CONTINUI SA VA RELATEZ O ASTFEL DE EXPERIENTA.
   CEI CARE AU CITIT ARTICOLELE ANTERIOARE AU INTELES CA SUNT PREOCUPAT DE SPIRITUALITATE DE LA O VARSTA FRAGEDA SI AM SI O FORMARE TEOLOGICA IN ACEST SENS. VACANTELE LE PETRECEAM PE LA MANASTIRILE CIOLANU SI RATESTI DIN JUDETUL BUZAU. LA CIOLANU VIETUIA INDRUMATORUL MEU SPIRITUAL, PARINTELE VISARION PAMFIL IAR LA RATESTI SORA ACESTUIA, XENIA PAMFIL IMPREUNA CU MAICA MARIANA MUNTEANU. ERAU CONSATENI DE'AI MEI CU O EXPERINTA DE VIATA MONAHALA CONSIDERABILA IAR ACUM NE MANGAEM UNII PE ALTII LA LITURGHIE, EU DE AICI IAR EI DE DINCOLO.
   IMI AMINTESC CUM MAICA XENIA MI'A POVESTIT DESPRE O ALTA MAICA CE AVEA ''DARUL LACRIMILOR''. MAICA XENIA STATEA IN SPATELE EI IN BISERICA SI SE RUGA SA PRIMEASCA SI EA ACEST DAR; CITINDU'I GANDURILE MAICA RESPECTIVA SE INTOARCE SI'I SPUNE: ''CEEA CE VREI TU SE DOBANDESTE CU FOARTE MULTA OSTENEALA''. UN DAR NU VINE NICIODATA SINGUR; PUTEA CITI SI GANDURILE.
REVENIND LA ISTORISIREA NOASTRA , CEI TREI LA VARSTA CAND ERAU ADOLESCENTI AU CUNOSCUT PE PARINTELE EVGHENIE HULEA DESPRE CARE AMINTESTE SI PARINTELE IOANICHIE BALAN IN ''PATERICUL ROMANESC''. PARINTELE EVGHEIE HULEA ERA CONSATEAN DE'AL NOSTRU SI A DEVENIT INDRUMATORUL SPIRITUAL AL CELOR MAI SUS AMINTITI. IN CLIPELE DINAINTEA DESPARTIRII DE TRUPUL SI VIATA DE AICI A INCEPUT SA SE MINUNEZE CA UN COPIL SI SA EXCLAME: ''LUCRURI MARI TAINE MARI, CU UN CUVANT NIMIC DE SPUS''. SPUNE'NE SI NOUA PARINTE CE VEZI, AU INTREBAT CEI TREI UCENICI CARE-L VEGHEAU. CU UN AER SOBRU SI SERIOS A EXCLAMAT: ''FITI INTELEGATORI CE SE POATE VEDEA IN ASTFEL DE MOMENTE'' SI A CONTINUAT SA SE MIRE SI SA EXCLAME: ''LUCRURI MARI, TAINE MARI ...''.

   DIN EXCAMARILE SALE AU INTELES CA VEDEA MOMENTE DIN ACTIVITATEA LUI HRISTOS PE PAMANT PRECUM: PESCUIREA MINUNATA, UMBLAREA PE MARE, POTOLIREA FURTUNII, INMULTIREA PAINILOR, ETC.
STIM DIN STUDIEREA ''PATERICULUI'' CA MULTI CUVIOSI AU TRAIT ASTFEL DE MOMENTE INAINTE DE A PLECA DINTRE NOI.

    SIMT O MARE MANGAIERE CA AM AVUT FERICIREA SA CUNOSC ASTFEL DE FIINTE MINUNATE.

PACE, LUMINA SI IUBIRE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu