vineri, 14 iulie 2017

Viata ta este expresia lui ... ''CINE ESTI ''
          Exista o invatatura mistica orientala in jurul unei doctrine numita Kama Loca, potrivit careia, in momentul mortii noastre, fiecarei persoane i se da ocazia de a retrai fiecare gand pe care l'a avut, fiecare cuvant pe care l'a rostit, fiecare actiune pe care a facut'o - nu din punctul nostru de vedere - ci din punctul de vedere al celeilalte persoane pe care aceste lucruri au afectat'o.
    Cu alte cuvinte, noi am trait deja experienta a ceea ce noi am simtit gandind, spunand si facand ceea ce am facut, iar acum ni se da experienta de a simti ceea ce cealalta persoana a simtit in fiecare dintre acele momente - si cu aceasta masura noi vom hotara daca vom gandi, rosti sau face acele lucruri din nou.
    Ai ceva de comentat?

    Ceea ce apare in viata ta de dincolo este mult prea extraordinar pentru a putea fi descris aici in termeni pe care sa'i poti intelege - pentru ca experienta are alte dimensiuni si, literalmente, intrece orice descriere, daca am folosi instrumente atat de teribil de limitate cum sunt cuvintele.
    E suficient sa spun ca veti avea ocazia de a trece din nou in revista aceasta viata de acum, fara durere, frica sau judecata, doar cu scopul de a putea sa hotarati ce simtiti in legatura cu experientele voastre de aici si unde vreti sa plecati.
    Multi dintre voi vor decide sa se intoarca aici; sa se intoarca in aceasta lume a densitatii si relativului, pentru a avea inca o sansa de a trai experienta deciziilor si alegerilor pe care le faceti la acest nivel privind Sinele vostru.
    Altii dintre voi - cativa alesi - va veti intoarce cu o misiune diferita. Va veti intoarce la densitate si materie pentru singurul scop al sufletului - de a'i scoate pe altii din densitate si materie. Exista intodeauna printre voi pe Pamant cei care au facut o astfel de alegere. Ii puteti deosebi imediat. Lucrarea lor sa terminat. Ei s'au intors, pur si simplu, pe Pamant, numai ca sa'i ajute pe altii. Aceasta este bucuria lor. Aceasta este exaltarea sufletului lor. Ei nu cauta altceva decat sa'i serveasca pe altii.
    Nu poti sa nu'i vezi pe acesti oameni. Ei sunt pretutindeni. Sunt mult mai multi decat crezi. Intamplarea face ca tu il cunosti pe unul dintre ei, cel putin stii de el.

    Sunt eu unul dintre ei?

    Nu, daca simti nevoia sa intrebi, atunci stii ca nu esti. Unul ca ei nu pune intrebari. Nu e nimic de intrebat.
    Tu, fiul Meu, esti un mesager in aceasta viata. Un sol. Un aducator de vesti, un cautator si, adesea, un rostitor al Adevarului.
    E suficient pentru o singura viata, Fii fericit.

    Sunt. Dar pot intodeauna sa sper la mai mult.

    Da. Si vei spera! Vei spera intodeauna la mai mult. Face parte din natura ta. Straduinta de a fi intodeauna mai mult decat esti face parte din natura divina.
    Straduieste'te deci, da!, straduieste'te cu orice pret.
    Acum vreau sa raspund definitiv la intrebarea cu care ai inceput acest segment din conversatia noastra.
    Da'i inainte si fa ceea ce'ti place cu adevarat sa faci! Nu face nimic altceva. Ai atat de putin timp. Cum te poti gandi sa irosesti o clipa facand ceva ce nu'ti place, numai ca sa'ti castigi existenta? Ce fel de existenta este aceea? Nu este o existenta, este o moarte. 
    Daca spui: ''da dar ..... am pe cei care depind de mine ... guri mititele de hranit ... o nevasta care asteapta de la mine ... '', iti voi raspunde: daca insisti ca viata ta se refera la ceea ce face trupul tau, nu ntelegi de ce ai venit aici.
    Fa ceva care sa'ti faca plaere - care sa vorbeasca despre  '' CINE ESTI ''.
    Atunci cel putin poti sa nu mai ai resentimente si furie fata de cei care iti inchipui tu ca te retin de la a fi fericit.
    Nu trebuie sa faci abstractie de ceea ce face trupul tau. E un lucru important dar nu la modul la care crezi tu. Actiunile trupui au ca scop reflectarea unei stari de ''a fi '' si nu incercarea de '' a atinge '' o stare de a fi.
    Daca urmam ordine fireasca a lucrurilor, nimeni nu face nimic pentru ca '' sa fie '' fericit; suntem fericiti si de aceea '' facem '' ceva.
    Nimeni nu face ceva pentru ca '' sa fie '' plin de compasiune; suntem plini de '' compasiune '' si de aceea actionam intr'un anumit fel.
    Decizia sufletului precede actiune corpului - in cazul unei persoane foarte constiente. 
   Numai o persoana inconstienta incearca sa produca o stare a sufletului prin ceva ce face trupul.
    Acesta este intelesul afirmatiei: ''viata ta nu inseamna ceea ce face trupul tau''. Este totusi adevarat ca ceea ce face trupul tau este o '' reflectare '' a ceea ce este viata ta.
    Aceasta este o alta dihotomie divina.
    Dar daca nu intelegi nimic altceva, retine:
- ai dreptul la fericire indiferent daca ai sa nu copii, indiferent daca ai sau nu nevasta.
CAUT'O!  GASESTE'O! Si vei avea o familie fericita indiferent de cati bani castigi sau nu castigi. Si daca ei nu sunt fericiti si se ridica si te parasesc, atunci, cu dragoste, da'le voie sa plece ca sa'si gaseasca fericirea lor.
    Daca, pe de alta parte, ai evoluat pana la punctul unde problemele trupuli nu te mai intereseaza, atunci esti si mai liber sa'ti cauti fericirea pe Pamant, ca si in Ceruri. 
    Dumnezeu spune ca este in regula sa fii fericit - da, fericit chiar in ceea ce faci.
Lucrarea vietii tale este o afirmatie a lui '' CINE ESTI ''; iar daca nu este o afirmatie a lui '' CINE ESTI '', atnci de ce o faci?

( Neale Donald Walsch: ''Conversatii cu Dumnezeu'' vol.1, pag.178-180)


Un comentariu: