sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Opinii

          Scriu acest articol ca raspuns la cererea unei prietene; nu stiu cat de multumitor va fi acest raspuns dar macar incerc; de fapt nu vreau sa multumesc pe nimeni, doar imi exprim opinia fata de ceea ce este cunoascut de catre toata lumea drept ''INTAIA PREDICA A UNUI PREOT ATEU'': https://www.youtube.com/watch?v=PoYqwT4Q8rM

   Din perspectiva noua a fostului preot numeste el preotia meserie(0,55'); sigur stie si el ca preotia este o misiune. Recunoaste ca nu poate demonstra nimanui ca nu exista ceva mai presus de noi. Nici eu nu impartasesc opinia ca pentru un mar mancat de Eva omenirea a ajuns sa sufere si in final sa plateasca cu moartea.
   La minutul 5,53 face o remarca pe care ar trebui sa o luam foarte in serios: toate ideile si conceptiile noastre sunt faurite de parinti, scoala, s.a.m.d. dar multe dintre aceste idei sunt anacronice si depasite. Am ramas doar cu batice si fuste lungi, colive si colaci. La majoritatea crestinilor in aceasta consta crestinismul.
   7,13 Hristos a savarsit acel ritual iudaic al frangerii painii dar deosebirea consta in faptul ca acea paine si acel vin devin acum Trupul si Sangele Sau.
   10,06 Aici este punctul culminant: sa ajungi sa faci binele in mod dezinteresat pentru ca asa este uman. La noi insa lucrurile stau pe dos; nu pot sa vorbesc in procente dar majoritatea covarsitoare a crstinilor fac binele de frica: ma ''bate'' Dumnezeu, ajung in iad,etc,etc. Sunt apoi cei care fac binele pentru rasplata: postesc, arunca un ban unui cersetor, etc, pentru ca ma va rasplati Hristos cu Imparatia Cerurilor. Apropo de ''aruncat un ban''(pentru ca exact asta facem); te'ai oprit cateva zeci de secunde din drumul tau sa schimbi doua vorbe cu Antoneta? Stie cineva ce e cu ea ca nu o mai vad prin oras. Nu leul pe care'l primea era important; i'a vazut careva sclipirea din ochi cand stateai si o ascultai? Se simtea fiinta umana in acele clipe; avea nevoie si ea sa fie ascultata asa cum fiecare din noi avem nevoie sa fim ascultati de cei din jurul nostru.
Cati au facut asta??? Inca o mai putem face! Este Irinel si fratele sau Claudiu; mai este si Tiberiu si altii ca ei. Este o provocare pe care multi nu o vor putea trece.
   Sa ne intoarcem de unde am ramas: crestinii care fac binele pentru rasplata si o mana de fiinte care fac binele in mod dezinteresat pentru ca asa este uman.
   13,55 Concurs intre episcopi pentru a vedea cine construieste cele mai multe manastiri. Realitatea este atat de evidenta si culmineaza cu mega proiectul de la Bucuresti incat orice comentariu este de prisos.
   In concluzie cred ca fiecare dintre noi putem sa'l felicitam pentru sinceritatea lui.

Cu respect,
Sergiu-Silvan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu