duminică, 23 decembrie 2018

Ceva .......ne se leaga!
         In aceasta dimineata de 23 decembrie 2018 la noi in Husi cerul era senin si m'a fascinat luna plina care mergea sa apuna dupa dealul Dobrinei; era ora 7 si 35 de minute cand a apus iar soarele a rasarit abia la ora 8. 
   Articolul de astazi va pune o serie de intrebari la care si eu incerc sa gasesc un raspuns; totul a inceput in luna mai a acestui an cand am deschis acest documentar: 

https://www.youtube.com/watch?v=ez1Ym_y432o&t=1733s

''200 de dovezi ca Pamantul nu este o sfera care se invarte''

   De fapt din toamna lui 2017 am tot observat astfel de videoclipuri pe yutube si asa cum multi din cei care au scris si marturisit ulterior si eu am avut aceeasi reactie: ''astia sunt nebuni''; ''ne'am intors in Evul Mediu'', etc, etc, etc. Am avut intentia sa scriu un articol dar am zis ca nu se merita efortul. In luna mai am vazut acest titlu si am zis: ''ia sa vad ce dovezi aduc acestia?'' Marturisesc ca dupa ce am deschis filmul nu am mai putut sa'l opresc. De atunci imi tot pun intrebari si asa am ajuns sa observ ceea ce s'a intamplat in aceasta dimineata.
   Luna la ora 7 si 30 de minute era luminata si se pregatea sa intre dupa curbura pamantului iar soarele era sub curbura pamantului deoarece a rasarit dupa 25 de minute; cum lumineaza soarele luna atata timp cat intre cei doi era interpus pamantul?

- cati dintre voi stiti sa localizati Steaua Polara pe bolta(da bolta; asa este corect) cereasca? Priviti Carul Mare seara cand rasare si apoi dimineata inainte de a se lumina; este foarte ciudat; pur si simplu se roteste in jurul Stelei Polare.

- Legat de stele: nu vi se pare ciudat ca de mii de ani observam aceleasi constelatii? Cum este posibil cand noi acum ne deplasam prin cosmos cu 800 000 km pe ora? Asta este viteza soarelui iar noi al urmam! Asta ne spun savantii si sa nu pierdem din vedere ca toate stelele au viteze diferite de deplasare in functie de masa lor.

- Toata lumea stie ca mareele sunt cauzate de forta de atractie a lunii; cum se face ca aceasta forta a lunii nu afecteaza satelitii incat sa'i buseasca de fata ei ca si cum ar fi niste meteoriti? Probabil forta aceasta este ........selectiva☺ sau....... o fi existand un...... protocol secret☺(ca tot este la moda acum) intre NASA si satelitii ei si Luna.

- Ati observat straturi de nori la altitudini diferite si care calatoresc simultan in directii opuse? Este imposibil pe o sfera care se invarte.

   Acestea sunt lucruri pe care le'am observat eu si pe care le poate observa oricine; cine doreste sa aprofundeze subiectul sa urmareasca documentarul din linkul de mai sus si altele care sunt pe acel canal.
   Exista atata ilaritate in aselenizarea americanilor incat trebuie sa ai o gandire puierila ca sa mai crezi in asa ceva. Tot puieril trebuie sa fii ca sa mai crezi ca Turnurile Gemene au fost daramate de niste arabi care abia daca au resurse sa amestece niste dinamita cu niste cuie; doar un copil mai crede ca George Bush a pornit razboiul cu Irakul pentru ca Sadam avea arme de distrugere in masa; rad copiii cand le spui ca Osama Bin Laden a fost ucis si aruncat in ocean pentru ca musulmanii sa nu porneasca un razboi.
   Prea multe gogosi si prea multi cei care le inghit.

Cu respect,
Sergiu-Silvan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu